HR
  • Zašto odabrati krstarenje guletom?

Zašto odabrati krstarenje guletom?

U potrazi ste za avanturom koja će vas odvesti na put duž prekrasne hrvatske obale dok vi uživate u lokalnoj kuhinji i vinima? Ne tražite dalje, krstarenje guletom je pravi izbor za vas. Krstarenje guletom popularan je izbor za one u potrazi za jedinstvenim načinom za istražiti ljepote Jadranskog mora. Guleti su obično opremljeni modernim sadržajima kao što su klima uređaj, vlastita kupaonica u svakoj kabini te udobne same kabine. Uz to, većina ih je također opremljena raznom opremom za vodene sportove kao što su SUP daske, oprema za snorkeling, kajaci, kanui itd. Guleti su savršeni za putovanja manjih grupa u intimnoj atmosferi koja će vam omogućiti da se dodatno zbližite sa svojim najmilijima. Najveća prednost krstarenja guletom je personalizirana usluga jer je ova vrsta krstarenja puno intimnija od drugih tipova krstarenja i uz to na raspolaganju vam je posada koja se u potpunosti može posvetiti svim vašim zahtjevima s obzirom da se nikad ne radi o jako velikim grupama.
Ono što je najljepše kod krstarenja guletom je što ćete se moći u potpunosti prepustiti uživanju u lokalnoj hrani i vinima. Domaća hrvatska kuhinja je spoj mediteranskih i balkanskih okusa što rezultira jedinstvenim kulinarskim iskustvom koje će zasigurno oduševiti vaše nepce. Svježi plodovi mora, meso s roštilja i domaće povrće samo su neka od jela u kojima možete uživati na svom krstarenju. Svakako kušajte i neka od lokalnih vina jer u Hrvatskoj možete naći neke od najboljih svjetskih vinarija.
Krstarenje guletom omogućuje vam da doživite zapanjujuću prirodnu ljepotu na opuštajući način – svake večeri ste u drugoj luci što je izvrsna prilika za istražiti obalne gradove. Ova mjesta odišu bogatom poviješću, arhitekturom i kulturom i daju odličan uvid u način života lokalaca. Neke od popularnih destinacija su Dubrovnik, Split, Hvar i Korčula, a svaki ovaj grad ima svoj jedinstven šarm i atrakcije zbog kojih je poseban. Također, ako biste radije posjetili odredišta koja se nalaze van utabanih ruta, otkrit ćete mnogo skrivenog blaga. Zaustavite se na otočiću Šćedro, otoku Visu, Maslinici na otoku Šolti, uvali Stari Trogir s kristalno čistim tirkiznim morem, šarmantnim obalnim gradićima poput Rogoznice i Primoštena…
Pitate se što očekivati na krstarenju guletom u Hrvatskoj? Prvo, možete očekivati opuštenu atmosferu koja će vam omogućiti da se potpuno opustite i uživate u prekrasnim vizurama Jadranskog mora. Imat ćete priliku zaplivati u kristalno čistom moru, sunčati se na palubi te istražiti lokalne gradove. U večernjim satima možete uživati u ukusnim obrocima koje će kuhar za vas pripremiti na brodu ili se pak odvažiti i kušati jela autohtone kuhinje u nekom od lokalnih restorana. Ne manje važno, otkrivanje obalnih gradića jedan je od najvažnijih aspekta ovakve vrste krstarenja. Ovi su gradovi prožeti poviješću i kulturom i obiluju znamenitostima i atrakcijama koje svakako vrijedi istražiti. Neka popularna odredišta uključuju Nacionalni park Kornate, Dioklecijanovu palaču u Splitu, Šibenik – jedan od samo 5 gradova na svijetu u kojem se nalaze dva lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a (Tvrđava sv. Nikole i Katedrala sv. Jakova), hvarske plaže i rodnu kuću Marka Pola u Korčuli.
Na kraju, krstarenje guletom uistinu je savršen način da istražite hrvatsku obalu, uživate u lokalnoj kuhinji i vinu te otkrijete bogatu povijest i kulturno nasljeđe ovog područja. S obzirom da vas na guletu čeka personalizirana usluga, rustikalni šarm i ukusna hrana, nije nikakvo čudo što krstarenja guletom iz godine u godinu postaju sve popularnija. Bilo da putujete sami, u paru ili s grupom prijatelja ili obitelji, tjedan dana na guletu je iskustvo koje nikada nećete zaboraviti.