HR
  • O Hrvatskoj

O Hrvatskoj

Hrvatska je omiljena turistička destinacija brojnim svjetskim putnicima. Glasi za jednu od najljepših destinacija, a s obzirom na sve ljepote koje pruža, neupitno joj pristaje ta laskava titula.

Hrvatska je poznata je po netaknutoj prirodi i kristalno čistom Jadranskom moru. Smještena je u jugoistočnoj Europi, a glasi za jednu od najboljih jedriličarskih destinacija na svijetu.

Poznata je po povijesno, kulturološki, arhitektonski i prirodno lijepim i zanimljivim gradovima i mjestima. Svaki dio Hrvatske je predivan i ima svoju priču. Možete birati od mediteranskog šarma i ljepota juga i Dalmatinske zagore, do prirodnih divota kontinentalne Hrvatske.

Jadranska obala omiljena je turistička destinacija svima, a vole ju i brojni poznati pa se nemojte začuditi ako vidite nekog od celebritija pored sebe. Pa tko bi mogao odoljeti tim predivnim plažama i otocima?

Odlično je i povezana pa se brzo stigne do željenog odredišta. Osim po prirodi i znamenitostima, Hrvatska je poznata i po vrhunskoj tradicionalnoj hrani. Naši autohtoni zalogaji, zadovoljit će i one najzahtjevnijih nepca!

Croatia Charter Holidays-Acantho d.o.o. pobrinula se da vam predloži i organizira dnevni izlet po želji. Ponuda je raznovrsna, a evo nekih zanimljivih tura;

Predlažemo izlete brodom ( Brač, Hvar, Vis & Modra špilja, Šolta, Dugi otok…), posjete nacionalnim parkovima (Plitvička jezera, Krka, Kornati, Brijuni…), razgledavanje gradova (Split, Solin, Trogir, Dubrovnik, Zagreb…) i gradova susjedne države Bosne i Hercegovine (Mostar i Međugorje), izlet po lokacijama snimanja serijala Igra prijestolja, kao i avanturističke izlete (rafting, ekstremni kanjoning, paintball, kajak & ronjenje, zip line...).

Javite nam se za više prijedloga i informacija o grupnim izletima kao i za ponudu privatnih izleta u Hrvatskoj.

Opće informacije

Površina kopnenog dijela iznosi 56.594 km2, a površina teritorijalnog mora 31.067 km2. Hrvatska ima 4.437.460 stanovnika; nacionalni sastav: većina stanovništva su Hrvati; nacionalne manjine su Srbi, Slovenci, Mađari, Bošnjaci, Talijani, Česi i ostali.
Hrvatska je višestranačka parlamentarna republika. Glavni grad je Zagreb.
Hrvatska ima 5.835 km obale, od toga 4.058 km obale otoka, hridi i grebena. Ukupan broj otoka, hridi i grebena je 1.185; najveći otoci su Krk i Cres, a nastanjenih otoka je 47. Najviši vrh je Dinara 1.831 m nadmorske visine.
Novčana jedinica je Kuna (1 kuna = 100 lipa). Strana valuta može se zamijeniti u bankama, mjenjačnicama, poštanskim uredima, putničkim agencijama, hotelima, kampovima, marinama; čekovi se mogu unovčiti u bankama.
Hrvatska kuna (HRK ili KN); 1 EUR = otprilike 7,4 kn, 1 USD = otprilike 6 kn.

Važne napomene

U unutrašnjosti vlada kontinentalna klima sa snijegom u zimskim mjesecima, dok na obali vlada tipično mediteranska klima s blagim i kišnim zimama i toplim, sunčanim ljetima. Vrijeme je izvrsno za jedrenje od travnja do listopada, a to je i razdoblje kad ima najviše turista.
Temperature zraka tijekom ljeta dosežu i do 38°C, a temperatura površine mora u to doba zna ići i do ugodnih 26°C. Ožujak najčešće obiluje proljetnim sunčanim danima, ali zna biti i pokoji neugodan pljusak, dok je rana jesen idealno doba za posjet Hrvatskoj za sve goste željne odmora. Izvan visoke sezone plaže više nisu prepune kupača, cijene smještaja su zamjetno niže, vremenske prilike su stabilne, a temperatura mora je ugodna.
Općenito, putovati duž hrvatske obale možete tijekom cijele godine. Zimi će vam ipak trebati nešto toplija odjeća usprkos blagoj mediteranskoj klimi. Duž obale se temperature rijetko, gotovo nikad, spuštaju do nule, radi vjetra zna biti neugodno.