HR
  • Srednja Dalmacija

Srednja Dalmacija

Od Marine, preko Trogira, Splita, Omiša pa do Gradaca na južnom vrhu Makarske rivijere proteže se Srednja Dalmacija-hrvatska regija koja je svrstana među top svjetske destinacije.

Preko puta znamenitih gradova i mjesta Srednje Dalmacije smjestili su se otoci Hvar, Brač, Vis i Šolta- također omiljene ljetne destinacije brojnih turista i lokalaca.

Nije ni čudo što svi vole i za odmor biraju ovaj dio Hrvatske jer je u njemu smješteno sve što vam treba za kvalitetan odmor, ali i zabavu. Ako se još dvoumite kamo otići, odlučite se za Srednju Dalmaciju, a za organizaciju prepustite se našoj Croatia Charter Holidays- Acantho d.o.o. turističkoj agenciji.

Srednja Dalmacija obiluje predivnim, kulturološki i povijesno bogatim gradovima i mjestima pa je osim turistima omiljena i među filmašima koji je rado biraju za snimanje filmskih kadrova.

Ako još niste bili na nekoj, sigurno ste čuli i čitali o prekrasnim plažama Srednje Dalmacije, od kojih mnoge imaju plavu zastavu u znak izrazite čistoće mora. Tu je i čuvena plaža Punta Rata u Brelima koja je 2003.godine proglašena za jednu od deset najljepših plaža na svijetu. Među top najljepše plaže svijeta smjestile su se i Zlatni Rat u Bolu na Braču, Palmižana, Dubovica, Zaraće na Hvaru, Stomorska, Nečujam na Šolti, Stiniva, Srebrena, Stončica na Visu i brojne ostale.

Centar Srednje Dalmacije je Split koji također morate posjetiti. Ne propustite svratiti i do Trogira, Omiša, Makarske i ostalih gradića uz more koji sadrže sve što vam treba za odmor i provod iz snova!

Ako vas zanima što posjetiti u Srednjoj Dalmaciji, obratite nam se i mi ćemo vam organizirati najbolji godišnji odmor ikada!

Tu smo za sva pitanja.

Vaš Acantho tim!

Srednja Dalmacija

Kako doći do Srednje Dalmacije

Zahvaljujući izvrsnoj povezanosti sa zračnim i cestovnim linijama, veoma je lako doći do Srednje Dalmacije.
Centar Srednje Dalmacije je Split, u čijoj se neposrednoj blizini (cca. 20 km) nalazi Zračna luka Split koja je izvrsno povezana sa svim međunarodnim aerodromima. Ako se odlučite provesti odmor u Trogiru, Kaštelima i blizini, onda ćete od Zračne luke Split biti udaljeni samo nekih šest, sedam kilometara.

Ako dolazite iz Hrvatske ili susjednih zemalja, onda je najbolja opcija putovanje automobilom ili autobusom. Gotovo svaki od hrvatskih, ali i susjednih gradova povezan je s Autobusnim kolodvorom Split tako da možete odabrati i tu opciju. Možete birati putovanje suvremenom autocestom Dalmatinom ili starom cestom (besplatna cestarina), također punom prekrasnih odmorišta s vidikovcima.

Turistička agencija Croatia Charter Holidays- Acantho d.o.o. organizira i transfere, tako da nam se uvijek možete obratiti za organizaciju prijevoza.

Osim u splitsku zračnu luku, možete sletjeti i na zračne luke u Dubrovniku ili Zadru (obiluje niskobudžetnim linijama) te se automobilom ili autobusom zaputiti prema željenom mjestu u Srednjoj Dalmaciji.

Ako sletite u Split, u blizini aerodroma nalazi se autobusna stanica za javni prijevoz, a autobusna linija broj 37 vodi i u Split te obližnja turistička mjesta, sve do posljednje autobusne postaje iza grada Omiša.

Nudimo i usluge transfera pa nam se slobodno obratite ako treba doći po Vas i prevesti vas do željenog odredišta.
Ako s kopna trebate ići na neki od otoka, tu su trajektne luke Split, Zadar, Šibenik, Dubrovnik…koje su brodskim i katamaranskim linijama brodarske kompanije Jadrolinija (i ostale) odlično povezane sa svim otocima, ali i Italijom (SNAV).

U slučaju da ne dolazite automobilom, odlično bi bilo iznajmiti neki transfer da možete ići u razgledavanje obližnjih gradova, mjesta i plaža.

Obratite nam se s povjerenjem,
Vaš Achanto tim!

Aktivnosti u srednoj Dalmaciji

Aktivnosti u srednoj Dalmaciji

Jeste li znali da je Srednja Dalmacija najposjećenija regija u Hrvatskoj? Stvorena je za relaksaciju, a idealna je i za ljubitelje aktivnog odmora jer nudi brojne atrakcije koje morate posjetiti.

Kombinacija povijesnih znamenitosti, prirodnih ljepota, ugodne mediteranske klime, vrsne gastronomske ponude i ležernog stila življenja, zanimljiv je spoj zbog kojeg ćete ponovno željeti posjetiti Srednju Dalmaciju.

Ako ne dolazite automobilom, preporučujemo da iznajmite neko prijevozno sredstvo kako biste mogli ići iz mjesta u mjesto.

Centar Srednje Dalmacije je Split- grad živuće povijesti koji će vas oduševiti na prvu!

Tu su i gradovi Trogir, Omiš, Makarska i brojna ostala šarmantna mjestašca uz more. Ne propustite ni obilazak otoka, a zahvaljujući redovitim katamaranskim i trajektnim linijama brzo ćete stići do željenog odredišta. Karte možete kupiti u luci ili online. Obavezno se odvažite na neku od organiziranih tura i izleta brodom i uživajte u razgledavanju prekrasnih otoka.

Popis svih zanimljivosti je predugačak, a evo vam kratki priručnik što posjetiti u Srednjoj Dalmaciji:

  1. Grad Split
  2. Popijte kavu na splitskoj Rivi
  3. Vidikovac na Marjanu
  4. Sustipan
  5. Salona
  6. Kula Kamerlengo u Trogiru
  7. Plaža Punta Rata u Brelima
  8. Pustinja Blaca na Braču
  9. Paklinski otoci-Hvar
  10. Modra špilja-Biševo
  11. Uvala Stiniva
  12. Zlatni rat-Bol na Braču
  13. Zipline ili rafting na Cetini
  14. Dalmatinska zagora
  15. Biokovo Skywalk
  16. Makarska riviera
  17. Plaža Mala Luka (iza Omiša)
  18. Military tura na otoku Visu
  19. Krknjaši
  20. Slobodno penjanje u Omišu (Planovo)