HR
  • Kvarner i Primorje

Kvarner i Primorje

Kvarner i Primorje također spadaju među destinacije koje morate uvrstiti na vašu “što posjetiti” listu.  Primorje i Kvarner nekoć su bile omiljene destinacije kraljevima i carevima, a danas su omiljeno odredište za odmor brojnim svjetskim putnicima i hedonistima.

Pa tko bi mogao odoljeti prirodnim ljepotama, spoju mora i gorja, luksuza i povijesnih znamenitosti, šarmantnim mjestima i gradićima, obližnjim otocima i ostalim ljepotama koje nudi zapadni dio Hrvatske?

Ovaj dio Hrvatske također preporučujemo da posjetite automobilom kako biste mogli neometano ići od točke A do točke B jer imate dosta toga za posjetiti.

Gradovi (Rijeka, Opatija, Crikvenica, Novi Vinodolski, Bribir, Lovran, Ičići…), opatijska šetnica, Trsatska kula, obližnji otoci (Krk, Cres, Rab, Lošinj…) samo su dio zanimljivosti koje morate posjetiti u Kvarneru i Primorju.

Na Kvarneru je turizam aktivan tijekom cijele godine pa dođite kad god poželite, nećete pogriješiti.

Kada se i ako se zasitite mora, u zaleđu Kvarnera nalazi se Gorski kotar, idealan za relaksaciju u prirodi i aktivan odmor.

Ne propustite ni razgledati Park prirode Učka, Kvarnerska jezera, špilje Vrelo, Biserujka, Nacionalni park Risnjak i ostale ljepote koje nudi ovaj dio Hrvatske.

Ako vas zanima još više detalja o Kvarneru i Primorju, slobodno nam se javite i mi ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice.

Zanima vas kako doći do Kvarnera i Primorja te aktivnosti koje nudi pročitajte ovdje.

Želimo Vam ugodan boravak!

Kvarner i Primorje

Kako doći do Kvarnera i Primorja

Kako doći do Kvarnera i Primorja?

Nakon što ste rezervirali smještaj i istražili što sve posjetiti u Kvarneru i Primorju, donosimo vam nekoliko korisnih informacija kako doći do odredišta.

Upute su slične kao i ako ste se zaputili u susjednu regiju Istru, a kako doći do Istre pročitajte ovdje.

Osim navedenih zračnih luka, najbliža vašem odredištu je zračna luka Rijeka. Nalazi se u blizini Omišlja na otoku Krku koji je krčkim mostom povezan s kopnom. Možete i letjeti do Trsta u Italiji ili kako smo naveli, do Zagreba pa se autobusom ili automobilom uputiti prema Kvarneru.

Tijekom ljetnih mjeseci možete letjeti i do Pule koja se nalazi u susjednoj regiji Istri. Nekoliko većih europskih gradova povezano je željeznicom s Rijekom, ali iz Münchena i Ljubljane postoje izravne linije do Rijeke koja je autobusnim linijama jako dobro povezana s ostalim dijelovima Hrvatske.

Ostale načine dolaska do Kvarnera i Primorja pročitajte ovdje.

Nudimo i usluge transfera tako da nam se slobodno obratite ako vam bude trebala ta usluga.

Na raspolaganju smo za sva Vaša pitanja.

Sretan put!

Aktivnosti na Kvarneru

Aktivnosti na Kvarneru

Aktivnosti na Kvarneru

Ako se pitate koje je idealno doba godine za posjetiti Kvarner i Primorje, mi ćemo vam olakšati dvojbu i sa sigurnošću napisati da je svaki dio godine u ovom dijelu Hrvatske prekrasan.

Ugodna klima, prirodne ljepote, obližnji otoci, spoj mora i gorja, očaravajuća arhitektura, šetnice i ostale brojne atrakcije, karakteristike su zbog kojih ćete poželjeti ponovno posjetiti Kvarner i Primorje. Nije ni čudo što je baš ovaj dio Hrvatske nekoć bila omiljena destinacija carevima i kraljevima.

Jeste li čuli za “Kvarner efekt”? S obzirom na to da na Kvarneru vlada ugodna klima, da vrvi prekrasnim plažama, aromatičnim biljem i čistim zrakom često se kaže da baš zato ova regija ima terapeutski učinak zbog čega je posebno vrijedi posjetiti.

 

Aktivan odmor na Kvarneru

Odlučite li se odabrati Kvarner i Primorje kao lokaciju za godišnji odmor, garantiramo da ćete se u potpunosti odmoriti. Osim za nešto mirniji odmor, Kvarner je odlična destinacija za aktivan odmor. Obližnji otoci, Gorski kotar, šetnice uz more, veličanstvene vile, parkovi prirode, utvrde, jezera i ostale prirodne ljepote atrakcije su koje svaki avanturist priželjkuje posjetiti!

Donosimo vam top 10 lokacija i atrakcija za aktivni odmor na Kvarneru i okolici.

  1. Kvarnerski otoci (Krk, Cres, Rab, Lošinj)
  2. Nacionalni park Risnjak
  3. Park prirode Učka
  4. Jezero Bajer
  5. Šilje Biserujka i Vrelo
  6. Trsatska kula
  7. Gradovi i mjesta na Kvarneru (Rijeka, Opatija, Volosko, Ičići, Ika, Lovran…)
  8. Lubenice (kameniti srednjovjekovni gradić)
  9. Šuma Dundo, otok Rab (šuma hrasta crnike)
  10. Eko centar Caput Insulae (bjeloglavi supovi)